Harry och Gunnar

Harry och Gunnar och hemligheten är den tredje boken om bröderna.

OMS_Harry Gunnar och hemligehetenAllt känns spännande och härligt. Inte nog med att Harry och Gunnar ska få bo i en plåtlåda i två veckor, på campingen bor också Lotten i Gunnars klass och Lottens storasyster Selma. Harry, Gunnar och de två systrarna bestämmer sig för att kolla in området. När Lotten går och tränar hoppning med sin kanin händer något superjobbigt. Något som Gunnar absolut inte vågar berätta för någon, speciellt inte för Lotten. För tänk om hon inte kommer att gilla honom mer efter det? Och Gunnar gillar ju Lotten, ganska så mycket faktiskt.

Harry, Gunnar och rymlingen.
framsidaHarry och Gunnar är nere i källaren. Det är mörkt som på natten, lampan är trasig. Plötsligt glimmar ett öga till och en snyftning hörs. Det är sjuåriga Sonja. Hon har rymt hemifrån och vill inte bli hittad. Harry och Gunnar måste hjälpa Sonja, men vad gör man med en rymling som vägrar gå hem?

 

 

Harry, Gunnar och presenten. Kommunalarbetaren fick Harry, Gunnar och presenten betyg 4 av 5 och man skrev så här:
”Nordin och Gordan har skrivit en underfundig vardagsthriller som är perfekt för bokslukande mammor, pappor och barn. Det är spännande in i det sista. Läsaren kastas mellan hopp och förtvivlan för att landa i en stor portion glädje.
Pernilla Josefsson”

Och så här står det i Barnochungdomsboksbloggen ”Harry, Gunnar och presenten är en lättläst feel goodbok för de som kommit igång med läsningen. Sofia Nordin och  Kajsa Gordan har tillsammans skrivit både inkännande och roligt om syskonens vedermödor för att överraska sin mamma. Caroline Röstlund  har skapat härliga illustrationer på nästan varje sida. På bokpärmarnas tapet finns bilder på alla medverkande i boken, Gunnar, Harry och  Mamma,  Lotten och  Vanja Larsson och hennes ungar. Fortsättningen heter  Harry Gunnar och rymlingen.”

Du kan läsa ett smakprov här.