Kjelle


12079328_10154391403768747_3392822567774546139_nNu är den femte boken om Kjelle här och den här gången åker han till fjällen tillsammans med Bettan, Sessan och Morfar. Och det blir en långt mer dramatisk resa än vad någon tänkt sig

 

 

Böckerna om Kjelle är översatta till kinesiska, norska, danska, ungerska och estniska.

 

Kjelle

Kjellepusslet finns att köpa under den här länken!
4 olika motiv i en fin trälåda.

 

Här kan du ladda ner och lyssna på Kjelle i Barnradion                                                   

framsida_sc3a4lj Lyssna, Kjelle! 
En kjellebok för de allra yngsta. Schh! Vad är det som låter? Kjelle hör många konstiga ljud med sina långa öron. Kan du gissa vad det är han hör?

Och här en recension av Eva Emmelin på Skånskan:
Det är mycket som tilltalar mig, men allra mest Kjelles öron som liksom lever sitt eget liv och lyssnar och upptäcker av liv och lust. För det är ju ljuden som är i fokus i den här boken, som är ett riktigt fint exempel på att det visst går att göra något bra av den klassisk-tråkiga ”vad är det som brummar/skäller/jamar” om man har fantasi och en glad penna.

kjelle_kattvakt_omslag_2Kjelle är kattvakt
När Bettan reser bort ska Kjelle bo hos Morfar. Där finns en katt som heter Sessan. Kjelle ska passa henne när Morfar delar ut post. Sessan rymmer och Kjelle blir mycket orolig. Han letar över hela stan. Ska kan hitta Sessan igen?

Och här ett utdrag ur Btj:s recension
”Mia Maria Güettlers illustrationer är helt bedårande och de milda färgerna, de småspretiga detaljerna och sirliga konturerna utgör en jättefin fond till den underfundiga texten. Texten av Kajsa Gordan utgår från den lilla hundens perspektiv och de uttrycksfulla illustrationerna både fördjupar och utvecklar berättelsen ytterligare. Kjelle är kattvakt är en riktig pärla (…)
(häfte 12116672, Sara Uthas) 

 

kjelle-omslag5Kjelle börjar på hunddagis
Kjelle gillar att leka med roliga pinnar och vara hemma med Bettan och mysa. Men en dag får Bettan ett jobb och Kjelle måste börja på hunddagis. Han oroar sig; de andra hundarna kanske är stora, farliga, arga? Och tänk om han inte får någon att leka med?

Kjelle börjar på hunddagis blev även den huvudbok i Barnens Bokklubb. Så här lät det då:
”Första gången vi såg Kjelle börjar på hunddagis föll hela redaktionsrådet handlöst. Jag tror aldrig jag har sett en sådan reaktion hos mina vanligen så sansade, rutinerade och proffsiga kollegor; Åhhh, kved alla unisont, SÅ fin!!”
Annika Nasiell, chefredaktör,
Barnens Bokklubb

                               Kjelle kom på 2a plats i  huvud 2010!

indienframsidan11Kjelle åker till Indien 
Bettan ska på yogakurs i Indien och Kjelle följer med. På stranden blir han bekant med hundar som klarar sig själva. Tilltufsade, fria och vilda jagar de omkring. De vet inte ens vad hunddagis är för något, eller koppel, eller snö ...

”Kjelle åker till Indien är oemotståndlig, en charmfull beskrivning av mötet med en annan kultur, anpassad för små barn. Språket kort, rent och träffsäkert. Illustrationerna av Mia Maria Güettler är färgglada,              detaljrika och ibland  hejdlösa.”
BTJ, häftepos 11116616

Böckerna om Kjelle är illustrerade av Mia Maria Güettler