Sonja och julen

sonja och julen, omslagSonja och julen är del 1 i en ny serie som jag och Sofia Nordin har skrivit tillsammans. Boken är en spinn off från böckerna Harry och Gunnar. Och liksom där är de fina bilderna gjorda av Caroline Röstlund. 

Julafton närmar sig. Då brukar alla syskonens pappor dyka upp. Förutom Lissabons så klart, för han bor ju i Portugal. Men Sonja är  orolig – hennes pappa är ganska glömsk och ibland måste han jobba istället för att träffa henne. Tänk om han inte kommer på julafton? Då är det ju ingen mening alls att fira jul …

Ur Btj:s recension:
”Det är en rolig berättelse om vardagsdramatiken i december när allt kring julen ska fixas trots att familjen inte har mycket pengar: Hugga egen julgran, köpa adventskalender på rea, hitta luciakläder… Både barnen och mamman är påhittiga och kapabla. Allt är skildrat med en fin ton, värme och bra iakttagelseförmåga, och det är en rolig läsning i stunden. Speciellt fint skildrat är Sonjas förståelse för storebrodern Lissabons saknad efter sin pappa, som bor i Portugal och aldrig kan komma på julaftonen.”